Categorieën
Medische zorg

Dit is dé beugel voor volwassenen

Het krijgen van een beugel is als tiener erg normaal. Maar ‘vroeger’, dan praten we over tientallen jaren terug, was dit niet het geval. Om deze reden kiezen nu ook steeds meer mensen op een volwassen leeftijd alsnog voor een beugel. Gelukkig hebben de ontwikkelingen binnen de orthodontie niet stil gestaan. Er zijn nieuwe systemen die ervoor zorgen dat het nooit te laat is om een beugel nemen. We hebben het hier over de aligners van Invisalign®.  

Redenen voor een beugel op volwassen leeftijd

Er zijn natuurlijk genoeg redenen te bedenken waarom je op een volwassen leeftijd nog kiest voor een beugel. Denk ten eerste aan de esthetiek. De stand van jouw tanden zijn natuurlijk van invloed op jouw uiterlijk. Daarnaast zijn rechte tanden gemakkelijker schoon te maken en gaan ze langer mee. Rechte tanden slijten namelijk minder dan scheve tanden. Maar iemand kan ook op latere leeftijd een beugel nemen met een medische reden. Genoeg redenen dus om toch nog te kiezen voor een beugel.

Waarom Invisalign?

Invisalign® is perfect voor mensen die op een latere leeftijd alsnog kiezen voor een beugel. De Invisalign® algingers zijn namelijk vrijwel onzichtbaar. De aligners zijn transparant, waardoor maar weinig mensen zien dat jij een beugel draagt! Daarnaast zijn de aligners uitneembaar. Je draagt de beugel minimaal 22 uur per dag. Dat houdt in dat je de beugel gemakkelijk uit kunt doen tijdens het eten. Ideaal!

Invisalign behandeling

Naast bovenstaande voordelen heeft de Invisalign® beugel nog een groot voordeel. Het behandeltraject is namelijk aanzienlijk korter dan bij een reguliere beugel. De behandeling verloopt stapsgewijs en start met een uitgebreid adviesgesprek. Daarin wordt er beoordeeld of deze behandeling geschikt is voor jouw gebit. Vervolgens wordt er een behandelplan gemaakt. Je krijgt meerdere setjes aligners, zodat je elke set om de 1-2 weken vervangen. Daarnaast worden er meerdere afspraken gemaakt gedurende het behandeltraject.

Invisalign® behandelingen zijn orthodontische behandelingen. Met behulp van deze beugel creëer je een tandheelkundig verantwoord eindresultaat.